Zvezdne novice, 9.8.-15.8. Ščip v levu

Pred nami je osrednji Ščip letošnjega leta, po katerem lahko najbolj natančno opisujemo energije poletja in jeseni. Ščip bo lep in izjemno močan, dogodil se bo natančno na osi ascendent- descendent, kjer bo Luna, na 18.stopinji vodnarja in Sonce na 18.stopinji leva. Na dan bo prinesel skoraj vse, kar je bilo podtalnega in se ni uspelo izraziti, toda ob enem bo tudi odprl vrata v korenite življenjske spremembe. Letošnji vremenski pojavi sploh niso nenavadni, če upoštevamo korenite klimatske spremembe, ki intenzivno vplivajo na vreme. Ob enem smo tudi sredi pomembnega dogajanja, ki ga lahko občutimo vsak dan in to je duhovni dvig vibracije, celega planeta, matere zemlje in ne glede na našo osebno duhovno pot ali prepričanja, smo sedaj v letih, ko se bomo morali tem spremembam prilagajati in svoje življenje naravnati k univerzalnim, duhovnim vrednotam, kot so skrb za šibkejše, naravo, dobro počutje, sočutje in tako naprej. Prilagajati se bomo morali tudi vremenu, ki ne bo nikoli več takšno, kot smo ga bili vajeni deset ali dvajset let nazaj. Ekstremi, v obliki poplav, močnih neviht, vročinskih valov, bodo pač naša stalnica v življenju. Če bomo hoteli ali ne, bomo morali postajati vse bolj okoljsko osveščeni in povzročati čim manj toplogrednih izpustov. Žalosti me, da ima Slovenija vse potenciale, za energetsko neodvisnost, ki bi jo izpolnjevala z obnovljivimi viri, vendar žal do sedaj še ni krenila po tej poti. Najbolj nas pri tem ovira prav Sonce v raka, v natalni karti Slovenije, ki je precej konzervativen in onemogoča razvoj. Če bi se razvijali po drugačni poti, biodinamike, ekološkega kmetijstva, obnovljivih virov energije, zdravega življenja, bi bili bogati in srečni, tako pa nam vedno nekaj manjka, saj družbeno nismo za nas idealni poti (Severno Lunino sečišče). To je podobno, kot bi sedeli na kupu iz čistega zlata, in bi prosili za drobiž. Tokratni Ščip me kot astrologinjo skrbi, saj bo s svojim delovanjem pritiskal na družbene konflikte, njegov osnovni namen je sicer zdravljenje, vendar človeštvo večinoma take impulze drugače interpretira, sploh na vojnih območjih. Zato pozivam vse, da pošiljate dobre misli in pozitivno energijo za mir v svetu.

Sobota, 9.8.
Dan pred Ščipom bo izjemno dinamičen, z dvema konfliktnima aspektoma, Sonce v kvadratu z Saturnom, pozitivni vidik teh dveh aspektov je pridobivanje znanja, osvojitev lekcije, negativni vidik je konflikt in razdor. Potrudite se k prijaznosti, razumevanju in mirnosti.
Nedelja, 10.8. Ščip, ob 20.10
Nedelja bo v znamenju Ščipa, lahko boste spremljali čudovit kozmični pojav, ko bo na eni strani neba- na zahodu zahajalo Sonce in bo hkrati na vzhodu vzhajala velika oranžna Luna. Ščip bo močan, priporočam, da ga preživite v meditaciji, oziroma se posvečate svojim duhovnim aktivnostim. Od Ščipa, do Marijinega vnebovzetja, 15.8., bodo v zraku posebne energije.
Ponedeljek, 11.8.
Luna bo v praznem teku, iz vodnarja bo prestopila v ribi, ob 15. uri, v romantični ribi. Energije Ščipa bodo še vedno izjemno prisotne.
Torek, 12.8.
Romantična ribja energija se bo nadaljevala, Venera bo danes vstopila v znamenje leva, kjer bo zasijala, pari se lahko močno povežete, odnosi se lahko v teh dneh izboljšujejo, pohvalite svojo žensko partnerico, to ima Venera, ko je v levu zelo rada.
Sreda, 13.8.
Dopoldan bo Luna v praznem teku, vse do 15. ure, ko bo vstopila v ognjenega ovna, ne bo prave energije. S prestopom  ustvari trigon z Venero, v ognjenem levu, da zasije energija lepote, ljubezeni in sočutja in prevlada nad skrbmi in slabo voljo.
Četrtek, 14.8.
Luna v dinamičnem ovnu in četrtek v znamenju odličnih aspektov, sreča in radost bivanja, spoznali boste, da je sreča popolna tedaj, ko osrečite drugega. Luna bo popoldan v konjunkciji z Uranom, nenaden preobrat se lahko zgodi ali nepričakovana sprememba.
Petek, 15.8.
Luna v ovnu in Mars sekstil Pluton je celodnevni vpliv, ki nam prinaša občutek usodnosti, sodobnega časa, globalnih družbenih konfliktov in napetosti. Na dan Marijinega vnebovzetja, se lahko učimo povezanosti z univerzalno ljubeznijo matere zemlje.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20140809125304869