Zvezdne novičke, 14.6.-20.6. Zadnji Lunin krajec

V tem tednu se bo energija precej spremenila. Kakor smo rekli, je okoli Ščipa, pred, med in po Ščipu, veliko dinamičnih aspektov, kar se bo najbolj odražalo v nemirnem ozračju, vetrovi, neurja, ujme, nas čakajo prav te dni, na kar se bo po sredi energija postopoma umirjala, prešli bomo iz bolj delavnega obdobja, v katerem smo komaj prenašali skupino informacij in vsa različna področja, na katerih smo morali delovati, predvsem veliko stvari, urejanja za nazaj, zaradi retrogradnega Merkurja. Če smo se res potrudili, bomo proti koncu tedna, na več področjih lahko zadeve zaprli, oziroma dokončali. Merkur se bo premaknil nazaj, v znamenje dvojčka, kjer se bo ponovno srečal z Sonce in v kolikor smo bili zadnje čase v obdobju, v katerem nismo natančno vedeli, kam naj usmerjamo svojo energijo, se nam bo tokrat to dobro razjasnilo. Družbeno ozračje, bo v prvi polovici tedna tudi veliko bolj obremenjujoče, na kar se bo po sredi spet energija zamenjala, na družbeni ravni bomo veliko bolj optimistično gledali v prihodnost. Planeti nam govorijo, da je dobro, če v obdobju, do naslednjega Ščipa veliko bolj pazimo na svojo energijo, torej kam natančno se usmerjamo, dobro je, da je vsak naš korak premišljen, sploh to velja za ognjena znamenja, ki smo nagnjena, k naglim odločitvam, zemeljska znamenja bodo imela nekako bolj stabilno obdobje, čeprav bodo v primeru napačnih odločitev, težko spreminjala smer. V splošnem bi lahko rekla, da je pred nami boljše obdobje, veliko bolj sproščeno vzdušje, k čemur lahko veliko pripomorejo zračna znamenja, medtem, ko bodo vodna še najbolj obremenjena, saj so stvari na njihovem področju, nekako najbolj v zaostanku in bodo večinoma prav v tem tednu vodna znamenja nekako najbolj izpostavljena intenzivnejšemu delu.

Sobota, 14.6.

Luna v znamenju kozoroga, s kvadratnimi aspekti, velikih planetov, Mars kvadrat Pluton, bo povzročila nenadne spremembe z večinoma se bodo izrazile v menjavi zračne temperature, vodnih tokov, neviht, drugače priporočam previdnost v prometu, in predvsem mirno in potrpežljivo, potrudite se za ustvarjanje mirnega ozračja, kajti po močnem Ščipu. Bodo dinamično aspekti lahko povzročali konflikte, zvečer se bo naposled vse umirilo in nastopilo bo obdobje prijetno ljubeče energije.

Nedelja, 15.6.

Luna bo iz kozoroga prestopila zvečer v znamenje vodnarja, čez dan bo v praznem teku. Konec koncev se nam bo zdelo, da nismo toliko onemogočeni in omejeni, kot si ves čas predstavljamo, saj živimo v miru in svobodi, četudi se tega ne zavedamo, se je dobro spomniti, da glede na celotno globalno situacijo, pravzaprav živimo dobro

 Ponedeljek, 16.6.

Luna v vodnarju bo čez dan v lepih aspektih, trigon z Marsom, nam bo dajal veliko energije, optimistični bomo in dobro razpoloženi, res pa je, da se bomo soočili tudi z omejitvami. Spomnimo se, da se vsa velika dejanja ustvarijo z malimi koraki.

Torek, 17.6.

Luna v družabnem vodnarju bo v lepih aspektih, v trigonu s soncem bo počutje dobro, optimizem bo vladal, spet bomo imeli več energije, pomladanska utrujenost bo naposled popustila.

Sreda, 18.6.

Luna v ribah, konjunkcija Neptun, danes je dan romantične zasanjanosti in prijetno ljubeče energije, saj sta Venera in Jupiter v sekstilu, praviloma pomeni ta aspekt izobilje ljubezni in sreče. Upam, da bomo do danes na obali dobili kaj dežja, kajti ta možnost se v prihodnje zmanjšuje.

Četrtek, 19.6.

Primeren dan za to, da nekaj zaključimo, oziroma pripeljemo do konca, nek projekt končamo, ter začenjamo z novim poglavjem in novim projektom.

Petek, 20.6.

Merkur je danes na svoji retrogradni poti dosegel točko „kazimi“ s Soncem, skratka je na isti stopinji, kot Sonce. Primeren čas bo za združevanje, in zbliževanje, saj lahko s skupnimi močmi popravimo nekatere stvari za nazaj in s tem poskrbimo za boljšo prihodnost.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20140614103318732