8.3.-14.3.

Prihajajo bolj lepi dnevi, astrološkega ravnovesja, kar s sabo prinaša tudi pomladno enakonočje. Le to je za naš podnebni pas kar najbolj pomembna točka, od vseh štirih točk, letnega ciklusa. Že sedaj lahko čutimo veliko večjo odzivnost narave, veselje se vrača, vreme bo lepše. Veseli me, da lahko napovem boljše in lepše dni, kakor smo jih bili vajeni v zimskem obdobju. Družbeno bodo še vedno napete situacije, zaradi aspektov med Jupitrom in Plutonom, v aprilu se bliža Lunin mrk, vendar so vse to aspekti, ki so povezani z globalno ekonomijo in nimajo neposrednega vpliva na Slovenijo. Vsekakor je v obdobju okoli pomladnega enakonočja dobro in koristno, da se nekaj dni postimo ali kako drugače pripravimo telo na spremembo v energijah, ki jih prinese s sabo daljšanje sončeve svetlobe.
Pred sabo imamo prvi Lunin krajec, ter Merkur v kvadratu s Saturnom, apekti, ki prinašajo s seboj nekoliko intenzivnejše čiščenje, bodisi doma, pisarne ali gre za urejanje dokumentacij, skratka stvari se postavijo na svoje mesto. Nepremičninski davek bo naposled dobil zeleno luč, vse stvari v tem tednu se bodo izboljšale, kar je najbolj pomembno, saj je radost ključ do uspeha in prav to naj vam bo vodilo, prihajajočih dni, pozitivna vibracija se lahko širi in ustvarja prijetne trenutke, druženje in drobne detajle življenja, ki so bolj pomembni, kakor veliki uspehi ali večje spremembe.

Sobota, 8.3. Prvi Lunin krajec ob 14.27
Luna potuje skozi znamenje dvojčkov, se reča s Soncem v ribah in ustvarja prvi Lunin krajec. Poudarja našo medsebojno povezanost, ki naj bi bila tudi vodilo celotne pomladi.
Približujemo se dokaj pomembnemu aprilskemu Luninemu mrku, ki bo imel na nas zgolj posreden vpliv, vendar vseeno bo odprl vrata v letošnje leto, ki je veliko bolj senzibilno, od preteklih in prihodnih let, s tem predvsem mislim, na to, da bi morali znati prisluhniti in v svojem sporočanju biti bolj jasni, ter nežni. Negativne emocije, kot so jeza, agresija bodo naredile veliko več škode, kot smo bili vajeni, v preteklosti. Leto konja je namreč podobno, kot konj, le ta je senzibilna žival, z njo je potebno ravnati spoštljivo, nežno in ob enem odločno. Konj se na negativne energije, lahko odzove, slabo odzove.
Luna bo vstopila v znamenje raka, čas za družinsko srečanje ali druženje s prijatelji. Vreme bo lepo, narava se bo vse bolj prebujala. Impulz cvet bo prevladujoč v tem tednu.
Ponedeljek, 10.3.
Luna v raku se bo srečala z Jupitrom, v raku, veliko bolj sproščeno bomo lahko delovali, zaradi Marsove retrogradnosti, z hitrim tempom niti ne bi več uspevali, pot ki pelje do pravih rezultatov, je zato precej bolj povezana z medsebojnim usklajevanjem, prilagajanjem. Naučite se čakati na pravi trenutek.
Torek, 11.3.
Luna še vedno v raku, čeprav bo bolj veselo obdobje, bodo v zraku nekoliko bolj napete energije, veliko dela, prevelika pričakovanja bo ustvarjal aspekt Merkurja v kvadratu z Saturnom. V Sloveniji se bo kljub dobrim napovedim odražale posledice prevelikih stroškov dela, nekako bomo v prihodnje morali najti dobre in kvalitetne rešitve, za ugodnejšo podjetniško klimo.
Sreda, 12.3.
Luna vstopi v leva, večja samozavest nam mora postati vodilo, saj je edina možna razvojna pot, glede na to, da smo majhen narod, da držimo skupaj in podpiramo en drugega.
Četrtek, 13.3.
Nekoliko srečnejši aspekt, za četrtek, 13.3., sposobnost dobrega organizatorja je v tem, da zna dobro izbrati prednostna področja. Današnji dan, lahko mnogokrat okrepi vaše želje, oziroma delovanje, učinke, le če se boste znali pravilno usmeriti in izbrati pravi vrstni red, prednostnih nalog.
Petek, 14.3.
Dopoldan bo še dinamični aspekt z Merkurjem, potem bo Luna v praznem teku, do 15. ko vstopi Luna v znamenje device. Nekoliko bolj težek čas za imunski sistem, telesu moramo pomagati, popijte veliko vode ali čajev. Topleje bo, danes je tudi aspekt Merkur trigon Mars, uspeh ni nikoli odvisen od le enega človeka, pač pa je plod prizadevanja  večjega števila ljudi.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20140311123427759