Zvezdne novice, Ščip, 19.9.

Teden Lunine rasti, se bo končal z močnim Ščipom, v četrtek, 19.9., nas čaka močna polna Luna, ki prinaša spremembe, ohladitve, mnoge stvari se bodo zaključile, ob enem bo to primeren čas, da se ozrete vase in poskušate pogledati svojo življenjsko pot, ter kaj si v resnici želite. Določene stvari bo zagotovo potrebno črtati, marsikaj se bo zaključevalo in končalo. Ščip, bo imel tudi pomemben vpliv na Slovenijo, če ste prepričani, da stvari ne morejo potekati slabše, potem boste lahko ugotovili, da je tudi to, možno. Namreč, naj -pomembnejši planet tega tedna, bo Saturn, ta bo odigral pomembne vloge. Saturn bo v svojem primežu oklestil vse, kar ni skromnost, predanost in neka čista radost in ljubezen. Kar so morda obrabljene fraze, kljub temu pa nam Saturn dokaže, da se duhovnost ne postara in predvsem ni odvisna od mode, ampak že mnoga tisočletja, vedno velja, isto jedro, ki je osnova vseh svetovnih religij. Saturn v resnici ni slab planet, saj njegov vpliv nima interesa delati škodo. On je pač učitelj in oklesti ali odreže stran od nas vse, kar ni iskrenost notranjega jaza ali ni čista ljubezen in predanost. Od časa, do časa, kar je odvisno od leta, je pač Saturn v nekih izrazitih aspektih, z Luno, da pride do takšnega močnega notranjega prečiščenja, tokrat je njegov vpliv najmočnejši, eksakten in od nas tudi na družbeni ravni, zahteva zrelost in odgovornost, ker bomo sicer zrelost in odgovornost dobili od zunaj, v obliki kontrole. Tako pač je.
Ob Ščipu bosta Saturn in Venera v konjunkciji z Severnim Luninim vozlom, v škorpijonu. V tem tednu se res lahko potrudite za svoj notranji mir, izogibajte se stresu, naredite si lestvico pomembnosti ali prioritet, črtajte vse, kar ni pomembno. Na vsako stvar se je potrebno dobro pripravit in oklestit vse, kar je nepotrebno. 
Ščip, 19.9. je torej potrebno  delati na globini in notranjem miru, na odpuščanju, bolj na sprejemanju, kot na odločitvah. Takšna narava je, pri Saturnu se ne moreš odločati, moraš prositi za milost in sprejeti situacijo, tako, kot je. Nespametne odločitve te lahko zdajle malo zavijejo na stran pot, te lahko peljejo stran od sebe, lahko se izgubi zavedanje, če ni miru. Notranji mir je potrebno negovat in krepit. Skratka potrebno je najti stik s svojo globino, notranjim mirom, znat meditirat. 
 

 Sobota, 14.9.

Luna bo v kozorogu, v opoziciji z Jupitrom. Merkur bo v kvadratu z Plutonom, višje sile, vam bodo prekrižale načrte, četudi so vaše ideje bile plemenite, se ne bodo mogle uresničiti. Pravijo, da je inteligenca, sposobnost prilagajanja, tako, da  danes lahko presodite svojo inteligenco, ker se boste morali ves dan prilagajati in spreminjati načrte. To edino ne velja za device.
Nedelja, 15.9.
Luna v kozorogu bo v praznem teku, dan je primeren za rutinska dela, počitek ali delo na zemlji. Vreme bo mešano, verjetno se bo dalo delati na vrtu. 
Ponedeljek, 16.9.
Astrološko, naj bi bile ponoči, iz nedelje, na ponedeljek nevihte, ponedeljek bo spet naporn dan, Luna bo potovala skozi vodnarja, naredila bo opozicijo z Marsom, dinamiko dneva bo popestril še Merkur v opoziciji z Uranom. Dan bo stresen, nevaren, potrudite se da če morate na pot, voziti mirno in previdno, do drugih bodite prijazni in strpni, saj se ne počutite le vi slabo!
Torek, 17.9.
Luna v vodnarju, ob 16. vstopi v znamenje rib. Merkur bo v sekstilu z Marsom, nekaj novega, humanega se lahko razvije, dobre ideje padejo na plodna tla. Izumitelji boste imeli svoj dan, prav tako pa lahko. Če ste nagnjeni k raztresenosti, nekaj izgubite ali založite....Primeren dan za sestanke, dogovore, kreiranje in podobno.
Sreda, 18.9.
Luna v ribah, dan pred Ščipom bo lep in poln inspiracije. V zraku bodo ustvarjalne energije in pozitiven potencial, zlahka boste prišli še tako za kompliciranim problemom, do konca. Uspelo vam bo nekaj popraviti, ustvariti, kupiti ali popraviti, zvečer bo čista konkretizacija.
Četrtek, 19.9.
Danes je polna Luna ali Ščip, na 26. stopinji rib se nahaja Luna in Sonce na 26.stopinji device. To je Ščip, ki prinaša velike spremembe, tako na družbeni, osebni ravni, poznalo pa se bo tudi po spremembah v vremenu, kajti jesen bo vse bolj izrazita. Zelo pomembno je, da skrbno izberete prioritete in si ne naložite preveč dela, skrbno ravnate s sredstvi, da ne zapravite preveč. Prihajajoči Ščip zahteva od vas, skrbne, tehtne in odgovorne odločitve.
Petek, 20.9.
Luna bo vstopila v ovna, prihajajo novosti, ter nenadne spremembe načrta, prinesejo pozitivne rezultate, na družbeni ravni bo sledilo razočaranje.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20130917091944718