Zvezdne novice, 7.9.- 13.9., prvi krajec

Pred nami je teden rastoče Lune, naposled se bomo lahko boljše počutili,  Venera bo vstopila v znamenje škorpijona, ženske se bomo počutile nekoliko bolj ponotranjeno, saj je Venera v škorpijonu bolj introvertirana, ne živi toliko navzven, bolj navznoter. Bolj je nagnjena k razmišljanju o sebi, kakor komuniciranju s svetom. Mars bo imel nekaj težkih aspektov, čemur lahko pripišem napetosti na Bližnjem vzhodu. Tudi sicer bomo v ponedeljek bolj napeti, kot ponavadi, priporočam, da se ne podajate v konflikt, saj se bo proti sredini tedna energija spremenila, spet boste lahko ustvarjalni. Proti koncu tedna bo prihajal bolj v ospredje Saturn, po prvem krajcu,  12.9., bo Mars v levu hotel živeti svoje svobodno življenje, toda Saturn, ga bo ves čas omejeval. Na osebni ravni, bomo to doživljali, kot želje, ki jih ne moremo realizirati, zaradi Saturnovih omejitev.

Top še ni vse, Saturn je družbeni planet, s tem, ko prihaja v ospredje, prinaša nove davke, nepremičninski davek in še nekatere druge omejitve, njegovo delovanje bomo čutili, od krajca, do Ščipa. Mars ponazarja tudi primarni sektor, je zaščitnik kmetijstva in kvadrat na Saturna pomeni, da bodo ukrepi zakonov, ki prinašajo omejevanje, prizadeli tudi kmetijstvo. Konec tedna nas čaka petek, 13., ki bo astrološko v redu dan, tako da bo njegova slava nekoliko izgubljala svoj pomen.
Teden, je primeren za aktivno delovanje, predvsem v poslovnem smislu, veliko stvari lahko uredimo, rešimo, ob enem je narava še dovolj topla, da hodimo na izlete, kadar le lahko.
Merkur bo vstopil v znamenje tehtnice, prinaša razmislek, četudi ste nagnjeni k impulzivnemu odločanju, bo Merkur v tehtnici le nekoliko umiril vaše odločitve in pretehtal vaše izjave, v komunikaciji.
 

Sobota, 7.9.

Sobotno dopoldne, z Luno v znamenju tehtnice, v sekstilu z Marsom, bo imelo dobre potenciale, vsestransko primerno za urejanje doma ali izlete, popoldan in zvečer sta dva slaba aspekta, popoldan bo stresena energija, ostajajte mirni, priporočam, previdnost na cesti.
Nedelja, 8.9.
Luna bo potovala skozi znamenje tehtnice, kjer se bo srečala z Venero. Dan bo ustvarjalen, prinese lahko dobre ideje, nekaj, kar ste si že dolgo želeli ustvariti, vam bo tudi uspelo. Lepo se boste imeli in našli čas zase. Dan bo lep in izpolnjen.
Ponedeljek, 9.9.
Luna bo vstopila v škorpijona, Mars bo v kvadratu na Saturna. Izjemno težek dan, saj bo Luna v konjunkciji z Saturnom in kvadratu na Marsa. V zraku bodo konfliktne energije, počutili se boste, kot da so vaše roke zvezane. Odprtost družbe je odvisna od zrelosti posameznika in kljub takšnim dnevom, ko vse vidimo črno, se Slovenski narod razvija na boljše. Merkur bo vstopil v tehtnico.
Torek, 10.9.
Luna bo potovala skozi škorpijona, do 11.20 bodo poti odprte, lahko se kaj dobrega dogovorite ali storite, popoldan bo Luna v praznem teku, zato se ne bo dogajalo nič bistvenega. Glede na to, da bosta tako september, kot tudi oktober izpolnjena, sorazmerno težkimi aspekti, je pametno izkoristiti vsak dan, z dobrimi.
Sreda, 11.9.
Luna bo vstopila v bolj optimistično znamenje, strelca, lažje bomo zadihali, čeprav bo sreča poletnega veselja postopoma poniknila v pkorpijonovo podzemlje. Venera bo danes vstopila v škorpijonovo znamenje, vendarle bo preostanek tedna precej lažji.
Četrtek, 12.9. Prvi krajec, ob 19.08
Luna bo v strelcu, v kvadratu z Soncem, kar pomeni dinamično energijo prvega krajca. Nekam se nam bo mudilo, čim prej bi radi prišli do cilja, vendar pamet v roke, saj bo ta energija prisotna še skoraj ves teden.
Petek, 13.9.
Dopoldanski čas bo potekal brez posebnosti, Luna v strelcu bo v praznem teku, do 12. Popoldan, ko vstopi Luna v kozoroga, se bo energija odprla in vaše želje se bodo začele uresničevati. Tokratni petek 13. bo astrološko prijeten dan, verjamem, da ga boste tako tudi preživeli.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20130909224449241