Zvezdne novice, 31.8.- 6.9.

 Ko se Luna po potovanju skozi znamenje leva spusti vse do mlaja v devici, to občutimo, kot povratek na delo po mesecu praznovanja. Nenadoma se zavemo, vseh dejavnosti in nalog, ki jih moramo izpeljati, devica je namreč odgovorna, varčna in marljiva. Za razliko od leva, kateremu življenje pomeni praznovanje. Nekoč temu ni bilo tako, saj je tudi devica imela svoja praznovanja, spravljanje pridelka, veselje ob poletni žetvi in podobno. Danes se je v moderni družbi karakter device nekoliko spremenil, čeprav menim, da bi vseeno morali pokloniti hvaležnost materi zemlji, da nas hrani in družbi, v kateri živimo v miru. Zanimivo je, da letos astrološki pokazatelji nove jesenske energije skoraj popolnoma sovpadajo z koledarskim začetkom šole in intenzivnega jesenskega dela in seveda, da ne pozabim omeniti vremena. Letos bo jesen hitro vstopila, vendar bo sorazmerno dolga in zmerna. Mlaj bo v četrtek, 5.9., na 13.stopinji device, kar pomeni, da bomo v marsičem razmišljali preveč togo in konzervativno, morda bi bilo bolje, da bi se nekoliko sprostili, saj bo z nekoliko več mehkobe vse lažje teklo. Do mlaja je primeren čas za pospravljanje, urejanje in pripravo na novo rast energij, ki bo začela strmo naraščati že v petek. Do mlaja bodo temperature še nekoliko upadale, po mlaju, se bodo umirile. Družbeno bomo čutili mračne energije, pritiske na globalni ravni, bodo še vedno vrela nemirna področja. Vse to je Plutonovo delo, ki ga utrjuje Saturn v škorpijonu.

 
 
 

 Ponedeljek, 2.9.

Luna bo potovala skozi leva, kjer se bo srečala z Marsom in v kvadratnem aspektu z Saturnom. Prvi dan šole s sabo prinese tudi zavedanje odgovornosti staršev, do svojih otrok, več resnosti bo v zraku, v prometu bodite pazljivi. 
Torek, 3.9.
Luna v levu bo v sekstilu z Venero. Veličasten dan bo, z lepim vremenom, pozitivnimi občutki, zaznali bomo lepoto prihajajoče jeseni. 
Sreda, 4.9.
Luna bo dopoldan v praznem teku, ob 12.43 bo vstopila v devico, ter naredila opozicijo z Neptunom. Dan pred mlajem bomo občutili najnižjo točko Luninega ciklusa, kot utrujenost in brezvoljnost, poleg tega se lahko zaradi spremembe temperature prehladimo. Dan ni primeren za večje podvige, temveč bolj za pospravljanje in urejanje.
Četrtek, 5.9. Mlaj, ob 13.36
V dopoldanskem času boste doživljali ujetost, počutili se boste nemočne, nič se ne bo premikalo, vendar bo za ravnovesje popoldan vse drugače. Takoj po mlaju bo Luna v sekstilu z Jupitrom, energija se bo začela vzpenjati, uspešni boste pri svojem delu.
Petek, 6.9.
Luna v devici, je začela novo rast, dan bo primeren za urejevanje dokumentov, sestankovanje, pisanje urnikov, organizacijo, pospravljanje in dogovarjanje. Do 12. bo čas za sestanke še posebno primeren, saj dela Luna konjunkcijo z Merkurjem v devici. Vse, kar se bomo v tem času dogovorili, bo zagotovo prineslo dobre rezultate. Popoldan bo Luna tekla v prazno, pomembnejše stvari uredite do takrat. Prvi delovni teden se izteka, pred nami pa je lep in družaben vikend, z Luno v tehtnici. Lep vikend vam želim!


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20130902213234745