Zvezdne novice, 17.7.- 25.7.Ščip

Tokrat nas čaka kar nekaj pomembnih astroloških dogodkov. Poleg tega, da se bo dan pred Ščipom, 21.7. obrnil Merkur v direktno gibanje, bo ob enem vstopilo Sonce v znamenje leva, na nebu bo močan Ščip. Vse skupaj odseva nekakšno sliko intenzivnih dogodkov, pomembnih življenjskih odločitev. Aspekti bi bili idealni, za vsa področja življenja, če ne bi Mars in Jupiter ustvarjala opozicije z Jupitrom, kar spet otežuje finančne tokove, cestni promet in življenje na materialni ravni nasploh. Aspekti so sicer dobri, za organizacijo počitnic ali urejanje doma, odločitev glede pomembnejših življenjskih usmeritev in podobno. V tem obdobju boste stkali nove prijateljske vezi, ki se bodo v prihodnjih letih izkazale, kot zelo pomembne. Za to obdobje je značilna intenzivnost dogodkov, vsekakor vam priporočam, da skušate ravnati čim bolj mirno, brez nepotrebnega stresa in se na tak način lahko bolj povežete s prijatelji, družino, ter uživate življenje, kakor se za znamenje leva, tudi spodobi. 

Na dan Ščipa, 22.7., ter pred Ščipom, ko se Merkur obrača v direktno gibanje, odsvetujem potovanje, razen, če ni nujno, v tem primeru bodite zbrani in spočiti. Ta teden nas čaka še Mars konjunkcija Jupiter, aspekt bo okrepljen, ker se dogodi na dan Ščipa. Označuje začetek novega ciklusa, na družbeni ravni in sicer nekoliko bolj neprijetno obdobje, iz katerega izhaja manj pravic, za demokratično urejen svet, strožje zakone, se pravi država bo posegla na področje premoženja in financ, kar se dejansko že dogaja. Ta teden bo Venera vstopila v znamenje device, kjer se bo srečala v opoziciji z Neptunom, prinaša nenavadne ideje, na dan lahko prinese osebne omejitve, družinske vzorce in podobno, katere lahko tudi predelate in presežete.
 
Sreda, 17.7.
Rastoča Luna v škorpijonu, bo danes v lepih aspektih, vzpodbujala strast, komunikacijo, dobro razpoloženje, Jupiter in Saturn bosta v trigonu, družbeno ugodno obdobje.
Četrtek, 18.7.
Luna bo v škorpijonu v kvadratu na Venero in trigonu na Sonce, dan z velike energije, čutila se bo Lunina rast, Luna bo odpirala nove poti, zato je dobro, da ste odprti tudi na intuitivne vzgibe in se znate prepustiti občutkom, da vas vodijo v območje izven predvidljivega.
Petek, 19.7.
Luna v strelcu raste, bo v trigonu z Uranom v ovnu, aspekt bo narekoval hiter tempo, sveže ideje, ki prinašajo nenadno spremembo, bodisi v službi ali pa na potovanju. Saturn bo dovršil trigon z Neptunom, želja bo po odkrivanju novega, načrtovanje poti. Tudi na družbeni sferi bo pestro, Saturn je družbeni planet, ki prinaša omejevanje, skratka dokončevali se bodo zakoni, ki prinašajo omejitve.
Sobota, 20.7.
Dan pred Merkurjevim obratom, bo Luna v strelcu v trigonu z Venero. Odlični aspekti, prinašajo dobro počutje, nova spoznanja, dan pomembnih pogovorov ali dogovorov, sproščenost in umirjenost, sta bistvena elementa dni okoli Ščipa.
Nedelja, 21.7.
Merkur se naposled obrača v direktno gibanje, na nebu bodo vladale opozicije, z Marsom in Jupitrom in Merkurjem in kvadrat z Uranom, kar je kritično, za cestni promet, priporočam, da ste ta dan mirni in da svojo energijo posvečate pospravljanju, urejanju doma in se posvetite svojim otrokom.
Ponedeljek, 22.7. Ščip, ob 20.16
Dan Ščipa, Mars bo v konjunkciji z Jupitrom, Sonce bo ob 18. vstopila v znamenje leva, energija se bo spremenila, vstopili bomo v novo obdobje, čas leva je najbolj primerno obdobje za dopust, kakor nebesno znamenje leva narekuje, je to obdobje, ko naj bi življenje čim bolj uživali.
Torek, 23.7.
Luna je še v vodnarju, v sekstilu z Uranom in Merkur v trigonu s severim sečiščem, aspekti vzpodbujajo komunikacijo, nove ideje, prinesejo lahko ravnovesje, torej dogovor med sosedi ali poslovnimi partnerji, dobri aspekti, ki lahko premaknejo stvari naprej.
Sreda, 24.7.
Luna v vodnarju bo v praznem teku, v tem dnevu se najverjetneje ne bo zgodilo nič pomembnega, zato se prepustite brezskrbni komunikaciji in izletom.
Četrtek, 25.7.
Luna bo vstopila v znamenje rib, danes bo veliko dogajanja, pa čeprav ste morda na morju, lepi aspekti so vse do večera, ko nastopi Venera v opoziciji z Neptunom, kar prinaša niz dogodkov na ravni svetovnih politik, ter kaže na nek nebesni pojav, ki se bo manifestiral v obliki povečanega števila zvezdnih utrinkov in bo deloval tudi na vreme.

 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20130717081100595