l

Zvezdne novice, 29.6. - 11.7.

Teden za nami je bil v znamenju padajoče Lune, zadnji krajec v nedeljo. Prav tako imamo obdobje retrogradnega Merkurja, ki se je obrnil 27.6., retrogradna faza bo trajala, do Ščipa, 22.7.

Retrograden Merkur v znamenju raka, je pravzaprav kar primeren, saj se rak obrača proti domu, se njegov krog delovanja je krog družine in prijateljev, k čemur pripomore tudi retrogradni Merkur, saj komunikacijo obrne navznoter, bolj za družinsko mizo. Obdobje retrogradnega Merkurja, je primerno za pospravljanje, čiščenje, zaključevanje projektov, razmišljanje o preteklosti, pogovore o preteklosti, ni primerno za začetek novih projektov ali poslovnih dogovorov, razen v izjemnih primerih, ko so bili dogovori že sklenjeni v preteklosti in se zdaj samo nadaljujejo. Prav v obdobju padajoče Lune, v znamenju raka, z retrogradnim Merkurjem, je energija najbolj primerna, da določene stvari, ki vam predstavljajo odvečno breme poskušate počasi opustiti, prav tako je primerno za gibanje, sprehode v naravo, delo na vrtu in predvsem doseganje notranjega miru. Če ste opazili, smo v zadnjem letu, zaradi recesije in vsega dogajanja na področju dela, ter vsemi zaskrbljujočimi novicami, s katerimi nas obstreljujejo mediji, močno zaskrbljeni in v stresu. Zato je tokratno obdobje „retro“ Merkurja in padajoče Lune, ki je izjemno neproduktivno obdobje, pravzaprav, kot naročeno, da se prenehamo boriti z mlini na veter in poskušamo najti srečo v življenju samem, v dobrih odnosih, z družino, prijatelji, sosedi.
Rak in lev sta nadvse pomembni znamenji zodiaka. Raku vlada Luna, levu Sonce, zato je rak ponotranjeno znamenje in lev se širi navzven. Med seboj sta povezana nekako takole: Čim bolj se v znamenju raka uspemo ponotranjiti, čim bolj se v levu lahko odpremo navzven in ustvarjamo nove stike in sodelovanja. Prav zato je ta mesec tako zelo pomemben in nam tokrat tudi Merkur s svojo potjo nazaj, pomaga. V vsem obdobju raka bi še en krat rada opozorila, da je Slovenija rojena v znamenju raka, ter da so vsa naša medsebojna sodelovanja povezana z energijo raka, torej v širšem pomenu je družina tudi krog prijateljev, s katerimi prepletamo naše življenjske poti. Na družbeni ravni, nas obdobje raka opozarja, da je smisel Slovenije v sonaravnem življenju, sonaravnem kmetijstvu, kmečkem turizmu, zeliščarstvu, zdravih rekah, gozdovih, jezerih, vselej poudarjam, da astrološko julijsko obdobje prikazuje Slovenijo, kot zelo bogato deželo, z čisto naravo, prijaznimi ljudmi. V tej smeri bi se morala Slovenija razvijati in te svoje potenciale tudi na pravilen način tržiti.

Sobota, 29.6.

Luna v ribah bo v praznem teku, sobotno dopoldne bo sproščeno, popoldan bo Luna z vstopom v ovna, prinesla nekaj dinamike, primeren čas za zabavo.
Nedelja, 30.6.
Luna v ovnu, v kvadratu z Plutonom in konjunkciji z Uranom, bi znala vremensko dinamična, tudi vam svetujem športne aktivnosti, ozračje bo sveže, vetrovno, z veliko kisika.
Ponedeljek, 1.7.
Luna bo v ovnu, v kvadratu z Merkurjem, Venera pa v kvadratu z Venero. Oba aspekta prineseta turobno razpoloženje, dan ni primeren za kakršne koli podvige. Zelo nevarno je za točo.
Torek, 2.7.
Luna v biku bo naredila vrsto zanimivih aspektov, z medsebojnim spoštovanjem, bi lahko razrešili marsikateri spor, zrelost bo močno na preizkušnji!
Sreda, 3.7.
Luna v biku, zvečer se približuje aspekt Sonce v kvadratu z Uranom. Cel teden je nevarnost toče, tudi danes so zapisane nevihtne energije. Izogibajte se konfliktom.
Četrtek, 4.7.
Luna v dvojčkih bo v kvadratu z Neptunom, Sonce v kvadratu na Urana. Astrološko kaže na močna neurja, toča, bomo videli kaj od tega bo res, so pa tudi psihično obremenilne energije, zato vam priporočam, da ste notranje mirni in ne vzpodbujajte konfliktnih situacij.
Mlaj v raku in retro Merkur
Pred nami je teden močnega Sonca, Luna ga bo vzpodbujala z mlajem, da se bo „podpihoval“, kot ogenj, njegova moč pa bo trajala vse do sredine leva. Mlaj bo v ponedeljek, v znamenju mističnega raka, bo s Soncem ustvarjal vrsto zanimivih aspektov, le ti bodo omogočali, da spremenimo mnenje o nečem ali nekom. Odprl se nam bo nov pogled, kakor v zgodbi, ko sta se starec in zet borila za prevlado nad vodnim virom. Boj je bil zagrizen in nihče ni bil niti boljši, niti slabši. Na koncu je vendarle starec omagal rekoč; „Tebi zapuščam ta vodni vir, če si se znal tako dobro boriti zanj, boš znal prav tako dobro skrbeti“. Tako bomo lahko v tem tednu, morda po Saturnovi modrosti spoznali, da le ni vse tako črno, kot si predstavljamo.
Mlaj bo 8.7., na 17. stopinji raka, ki ponazarja modrost prednikov, Merkur je retrograden v raku, v konjunkciji z točko mlaja, kar ponazarja nov pogled, Saturn v trigonu pa govori prav o tej zgodbi, medgeneracijska povezanost, je po vplivih Urana v ovnu, v času letošnjega raka, tisto, kar prinaša modrost, modrost ali pomen medgeneracijski povezanosti, kot bi hoteli planeti povedati, da je v Sloveniji, rojeni v znamenju raka čas, da se razdrobljene družine spet lahko začnejo združevati v povezovanje. Na dan mlaja bo Venera v trigonu z Uranom, dan po mlaju pa retrogradni Merkur v konjunkciji z Soncem, dva zelo pomembna aspekta, ki vsekakor ne bosta šla neopazno mimo, prinašata nove ideje in zdravljenje odnosov.
Petek, 5.7.
Luna bo danes spet v komunikativnih dvojčkih, v sekstilu z Uranom bo prinašala zanimive projekte, ki se bodo realizirali, ob Ščipu, ko se bo Merkur spet obrnil v direktno gibanje. Dan in večer sta kot nalašč za zanimivo in sproščeno druženje.
Sobota, 6.7.
Luna v dvojčkih bo v konjunkciji z Marsom, to je energija ljubezni, iskrivosti, ne boste vedeli, kam bi usmerili svojo energijo, saj bo veliko energije v zraku, kljub padajoči Luni.
Nedelja, 7.7.
Luna v raku bo naredila vrsto aspektov, ta dan bo pokazal, da so bila nekatera pričakovanja previsoka, boljše se je držati svoje poti, kakor upati na nemogoče.
Ponedeljek, 8.7. Mlaj, ob 13.44
Pomemben mlaj, katerega energija bo vzdržala še nekaj dni, v katerih je dobro, da naredite korak naprej. Sonce in Luna se bosta srečala na 17.stopinji raka, ki je stopinja, ki ponazarja stik z predniki, Merkur, ki je retrograden, v konjunkciji s točko mlaja, pa prinaša novo idejo, nov pogled, raztaplja razliko med generacijami in razdrobljene družine imajo spet možnost, da se začno združevati v povezovanje, z novimi projekti, na nov način.
Torek, 9.7.
Luna bo v kvadratu z Saturnom, Sonce v konjunkciji z retro Merkurjem. Če ste še vedno navdahnjeni z velikimi cilji, bo ta dan še posebno težak, vsekakor je boljše, da se odločate za majhne korake, da vas veliki ne bodo preveč izčrpali.
Sreda, 10.7.
Luna v levu, delavna energija, z veliko smeha gredo stvari lažje in boljše, v kolikor ste na dopustu, bo današnji dan bolj dinamičen.
Četrtek, 11.7.
Luna v levu bo v sekstilu z Marsom, poletna vročina se bo stopnjevala in temperatura pognala v nove skrajnosti, kot smo zadnje čase tudi navajeni. Rastoča Luna bo pomagala tudi k odpiranju in izražanju čustev, ugoden čas bo tudi za zabave in praznovanja, posvetite se tudi otrokom.


  • julij 03 2013 @ 06:36 CEST
  • Ogledov
    3,476

Vsebina

Prijava uporabnika

Prijava


Deli

Hvala, ker delite

Kontakt

041 733 372

skypename: barbia6

info@astrogaia.net

spremljaj nas na fb

Lunine faze

CURRENT MOON

Ustvarjalci

Foto:
Igor Raman Drandic - EIA
Oblikovanje:
www.vizualniprevodi.si
Programiranje:
www.agape.si