Zvezdne novice, 31.5.- 7.6.

Teden pred nami, je izjemno zanimiv in dinamičen, čeprav je v znamenju padajoče Lune. Prinesel bo veliko novosti in dogodkov, predvsem na ravni zabave in družbenega življenja. Aspekti kažejo predvsem na to, da je ne glede na težke življenjske okoliščine dobro najti smisel v veselju in sproščanju, saj je zdravje in dobro počutje v prednosti, pred vsemi ostalimi iznajdbami civilizacije. Aspekti vabijo k bogatemu družbenemu življenju, druženju in zabavi, in to je konec koncev smisel, katerega ne gre kar tako spregledati. Vremensko se bo teden še vedno obnašal muhasto in čeprav imamo v spominu kako naj bi pomlad iz-gledala, naj vas spomnim, da je zemeljska klima premaknjena iz ravnovesja, in se vede, „uranovsko“ nepredvidljivo.

Vedno večja draginja se izraža v aspektih, povezanih z Merkurjem, nekakšno breme in pritisk, ki ga običajni državljani ne bomo mogli več tako zlahka prenašati, toda spremenilo se ne bo nič, ne glede na vse pritožbe in tarnanja, zato je boljše, da si veselje najdemo sami in pozabimo na probleme sodobnega časa.  Merkur bo ta teden vstopil v raka, kjer bo iz vseh strani zablokiran, konec meseca, 27. junija  bo vstopil v retrogradno fazo. Mars bo vstopil v znamenje dvojčkov, manjkalo bo odločenosti in motivacije in nič bistvenega se ne bo spremenilo, kar se tiče Slovenije in vlade, naj povem, da ne bo nobenih bistvenih premikov, zadeve, ki jih rešuje vlada, v času dvojčkov,  ne prinašajo nobenih temeljnih sprememb, ampak zgolj površinske kozmetične popravke, ki ne rešujejo ničesar. V znamenju dvojčkov so Venera, Jupiter in Sonce, kar pomeni, da nas čaka veliko komunikacije in živahnega poslovanja, če nameravate kar - koli prodati ali kupiti, je to pravo obdobje, izjema so nepremičnine.
 

 Sobota, 1.6.

Luna v ribah bo v kvadratu z Jupitrom, dinamičen in moker dan, spet stres zaradi pomanjkanja denarja, ali konflikt z nekimi daljnimi sorodniki.
Ponoči bo aspekt sonca v sekstilu z Uranom, ki prinaša neko zanimivo novico, katero bomo izvedeli naslednji dan.
Nedelja, 2.6.
Luna bo vstopila v ovna, ob 8.30. Sekstil z Marsom nam bo prinesel več energije, volje in sledila bo vesela novica. Predlagam, da se sprostite, zabavate, telovadite, to so vse zdrave dejavnosti. Popoldan se izogibajte  konfliktom, potrudite se, da speljete stvari na miren način.
Ponedeljek, 3.6.
Luna bo potovala skozi ovna, zelo dober dan je pred nami, ki ga bo potrebno izkoristiti, dinamični aspekti, pomembne informacije, če ste v nedeljo zbrali energijo in se spočili, potem boste danes lahko podaljšali delovnik, saj je dan primeren.
Torek, 4.6.
Luna bo v ovnu do 18. Primeren dan za sestanke, kjer je potrebno doseči konsenz širši, primerno za načrtovanje, najbolj bi morali skrbeti za čiste vode, ker te so največje narodno bogastvo.
Sreda, 5.6.
Luna v biku, bo v sekstilu z Merkurjem ,že zgodaj zjutraj je primerna energija za uspešno delovanje, aspekti vzpodbujajo uspešne dogovore in dobre poslovne odločitve, kljub padajoči Luni je primeren čas za vse dejavnosti, poslovanje,  sestankovanje, projektno delo, saj se bo konec meseca  Merkur obrnil v retrogradno gibanje in bodo astrološki potenciali temu primerno veliko slabši.
Četrtek, 6.6.
Luna v biku bo ves dan v praznem teku, prinaša nekaj novega, proti večeru obisk ali telefonski pogovor, ki nam bo vlil veselje, drugače lahko dan dobro izkoristimo za urejanje dokumentacij, pospravljanje doma ali pisarne. Poskrbimo za prijetno, ustvarjalno in sproščeno vzdušje.
Petek, 7.6.
Luna bo vstopila v znamenje dvojčkov. Dan pred mlajem, bo zelo komunikativen, imeli bomo veliko energije, saj se bo Luna v dvojčkih srečala z Marsom, v dvojčku. Venera bo v trigonu z Neptunom, lep aspekt za ljubezen in zaljubljence. Merkur, v znamenju raka prihaja do blokad, skratka na cesti velja rdeči alarm, bodite previdni in mirni v odnosih. 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20130601224336451