Zvezdne novice, 25.5.-31.5. Ščip

Teden se začne s pomembnim Ščipom, 25.5., ki mu rečemo Vesak. Običajno je Vesak polna Luna, s Soncem v biku in Luno v škorpijonu, toda ker se Vesak določa po Luninem koledarju, preide včasih Sonce tudi v znamenje dvojčkov, kljub temu, da je originalno to „bikova Luna“. Posebnost Veskove Lune je v tem, da nam astrološko ponazori katere energije bodo pretežno obvladovale leto, do naslednjega bika. 

Sporočilnost letošnje polne Lune, v času Veska, nam pove, da bi bilo dobro preseči nazadnjaški način razmišljanja, se bolj odpreti duhu prihodnosti in se potruditi, da bo prežet s pozitivno energijo in dobro namernostjo. Skratka, dan, ki mine brez enega samega, še tako plemenitega dejanja, je izgubljen dan. Energija Veska, nam govori, da se družbene spremembe, ki se morajo zgoditi zaradi vodnarjeve dobe, ne bodo zgodile same po sebi in jih je nemogoče izvajati navzven, čeprav se skoraj vsi nagibamo k temu. Spremembe h bolj humani in odprti družbi, se lahko začnejo pri vsakomur doma. Resničen napredek se izrazi v sreči in zadovoljstvu. Tega pa je težko najti v tako kriznih časih, v katerih trenutno živimo. Toda tarnanje nam ne bo pomagalo, verjetno niti veselje in zadovoljstvo, vendar se v tem primeru boljše počutimo, prav tako se boljše počuti tudi naša okolica. 
Vremensko bo ta teden še vedno dinamičen, klima se je očitno priklopila na Uranovo nepredvidljivo in vselej presunljivo vedenje. Ti dnevi so močno označeni tudi s Soncem v dinamičnem aspektu z Neptunom, z Venero v  konjunkciji z Merkurjem v dvojčkih na dan Ščipa , ter z Luno v opoziciji z planeti, ki potujejo skozi dvojčke (Sonce, Venera, Merkur in Jupiter). Konstelacije nam povedo, da sta strah in negotovost zgolj družbeni stanji, katerim se ni dobro prepuščati. Venera v konjunkciji z Merkurjem nas navdihuje z novimi idejami in kljub vsemu ni tako slabo, da ne bi vsakdo zmogel stvari izboljšati, vsaj za malenkost. Ščip vendarle vzpodbuja optimistične vrednote, planeti v dvojčkih se veselo približujejo Jupitru.
 

Sobota, 25.5. Ščip, ob 6.25

Ta dan si je dobro vzeti zase. Uloviti pametno idejo in dober načrt, kadarkoli se približamo temu, da začnemo razmišljati v pravo smer, bomo to čutili, saj se bomo kakor sončnica obrnili k pozitivnim vrednotam, ki jih na vsakem koraku vzpodbuja humanost nove dobe.
Nedelja, 26.5.
Nedelja bo težaven dan, še vedno bodite pozorni v prometu, ne prepuščajte se konfliktom, raje se potrudite, da širite vedrino duha in pomirite ostale. Luna v strelcu bo v opoziciji na Venero, Merkurja in Jupitra, konflikt je velikokrat konstruktiven, vendar tokrat ne bi bil, izognite se mu! Sonce v kvadratu z Neptunom, bo vzpodbujalo nejasnost in negotovost.
Ponedeljek, 27.5.
Luna v kozorogu bo v konjunkciji z Plutonom in v kvadratu z Uranom. Merkur bo v konjunkciji z Jupitrom. Nekaj se nam lahko dobro posreči, možen je dober dogovor in uresničevanje.
Torek, 28.5.
Luna v kozorogu bo v trigonu z Marsom, Venera bo v konjunkciji z Jupitrom. Vreme bo dinamično,  velika bo gostota dogajanja in lahko spregledate ali pozabite nek pomemben detajl.
Sreda, 29.5.
Luna v vodnarju, v kvadratu z Saturnom, do 10.bo težka energija in neprijazno vreme. Kasneje, preko dneva naj bi se zjasnilo, Luna bo v lepem aspektu z Soncem in Uranom. Energija dneva bo odpirala zanimive teme pogovorov.
Četrtek, 30.5.
Luna v vodnarju bo v lepem aspektu z Venero in Jupitrom, prihaja resnično lep dan, s težnjo po tem, da se vse stvari resnično pozitivno razpletejo. Kaj pa vreme? Še vedno po "uranovsko, nepredvidljivo".
Petek, 31.5. Zadnji krajec
Luna v ribah in dan zadnjega Lununega krajca. Intenzivno bomo zaključevali zadeve, poskušajte biti zbrani in vse se lahko uredi na pravi način.
 


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20130526163130269