Zvezdne novice, 3.5.-10.5. - Sončev mrk

Teden zadnje faze Lune, do mlaja in vse do Sončevega mrka, ki bo 10.5., pomembni dnevi so in pomembne energije, primerne za reševanje problemov, konfliktov, dogovore, zaključevanje, sanacije. Popolni Sončev mrk v naših krajih ne bo viden, toda mrki vplivajo na dogajanje na Zemlji, ne glede na to ali so vidni ali ne. Linija mrka gre čez Pacifik, Afriko, Novo Zelandijo in Avstralijo. V času padajoče Luno so še vedno so v zraku zelo aktivne energije, upam, da ste praznike izkoristili tudi za reševanje in urejanje zadev, ker so bile ves čas za to primerne energije, v tem tednu se bo ta trend nadaljeval. V obdobju med dvema mrkoma so pomembni dnevi, saj lahko z natančnim programiranjem preidemo tudi težje ovire in rešimo tudi hujše probleme. Vse to nam omogoča Sonce na osi Luninih sečišč. Rahu in Ketu, ki ponazarjata življenjsko nalogo in socialne okvire, v katerih živimo. Ozračje je bolj naelektreno, energija je težja, nagnjeni smo h konfliktu. Sončev mrk se zgodi v znamenju bika, kjer je tudi večina pomembnih planetov, kar na družbeni ravni pomeni uveljavljanje varčevalnih državnih programov, ne glede na vse. Tokratni mrk je precej nasilen, vzpodbuja nasilje, ter konzervativne družbene energije. Osvetli se južna polobla, tudi Afrika- Kongo, Kenija, ravno tam, kjer so  konzervativne energije, že tako težavne. Čutili ga bomo seveda tudi pri nas, odražal se bo kot nemir in slaba volja, zaradi ne upoštevanja vaših idej in predlogov. Ker je to obdobje koristno za ne vzpodbujanje konfliktov, priporočam, da poskušate zadeve sprejeti takšne, kot so. Trenutno, v tej situaciji je bolj pomembno delati na sprejemanju in pustiti stvarem, da stečejo po svojem toku in se izrazijo.

 
 

 

 
Petek, 3.5.
Luna bo v vodnarju, imamo še praznični dan. Luna bo prinesla na površje nekatere ideje, katere boste hoteli iz komunicirati, vendar za to ne bo prave priložnosti.
Sobota, 4.5.
Luna bo vstopila v ribi, kjer bo naredila veliko harmoničnih aspektov, tudi Merkur bo v sekstilu z Neptunom. Dan bo boljši, stvari bodo spet stekle, priporočam, da poskušate čim več stopriti, kot je to mogoče. Potrudite se za lepe medsebojne odnose, bodite prijazni.
Nedelja, 5.5.
Luna bo v ribah, v sekstilu z Venero, še naprej bodo harmonični aspekti, primeren čas za druženje, dobro se bomo počutili.
Ponedeljek, 6.5.
Luna bo vstopila v energično znamenje ovna, kjer se bo zvečer srečala z Uranom. Zdelo se bo, kot da ste v zaostanku, čeprav boste dajali že vse od sebe. Priporočam, da se ne naprezate preveč, saj se bo svet vrtel še naprej ne glede na vaše posredovanje.
Torek, 7.5.
Luna bo v znamenju ovna, v sekstilu na Jupitra, Sonce bo doseglo južno sečišče in Merkur bo v trigonu z Plutonom. Mrk bomo že pošteno čutili, notranji nemir in slabo razpoloženje bosta prevladovali, vendar danes je še srečen dan in vse lahko naposled obrnete na humor. Smeh je pol zdravja.
Sreda, 8.5.
Dopoldan, bo Luna v praznem teku, potem vstopi v znamenje bika. Neustavljivo se približujemo mrku, kar prinaša s sabo možnost za reševanje konfliktov, iskanje pametnih rešitev. Težko bo, vendar boste vseeno imeli priložnost zaživeti z novimi energijami, odpirale se bodo tudi možnosti na področju kariere.
Četrtek, 9.5.
Dan pred mlajem in Sončevim mrkom, planeti so v znamenju bika, okoli južnega Luninega sečišča. Energije bodo močne, negujte svoj notranji mir, bodite v stiku s samim sabo, pomagajte soljudem, če boste te dni držali skupaj, se bo ta energija poznala še v naslednjih mesecih. 
Petek, 10.5. Mlaj v obliki Sončevega mrka, ob 2.30
Luna bo potovala skozi znamenje bika,  priporočam vam, da si uspete vzeti nekaj časa zase, pregledati kaj želite pri sebi spremeniti in se nekako potrudite, da uresničujete svoje poslanstvo.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20130501210444475