Zvezdne novice, 20.4. - 26.4. Scip - Lunin mrk

 V dnevih pred nami se bomo neizogibno približali delnemu Luninemu mrku, ki je družbeno izjemno močan in bo kar močno vplival na razvoj družbe in posredno tudi na naša življenja. Namreč tokratni Lunin mrk pripada ciklosu, Sarosu 112, ki korenini v mračnem srednjem veku, zato lahko pričakujemo v dneh pred mrkom, od srede naprej, krepitev konzervativnih družbenih energij, dokaj slabo počutje, strahovi,občutki tesnobe nas bodo zlahka napadali, vendar moramo po drugi strani vedeti, da nudi obdobje med Luninim in Sončevim mrkom tudi možnost spremembe, saj sta takrat osvetljena Lunini sečišči, Rahu in Ketu, ki jih imenujemo tudi točki mrčišč in astrološko predstavljata karmo in dharmo, oziroma vse tisto, kar prinašamo s sabo in pot po kateri hodimo. Pot naše življenjske izpolnitve ali dharme. Ker bo močan akter ob Luninem mrku tudi Uran, je možnost spremembe toliko večja, predvsem moramo odvreči čustvena bremena, tesnobo, žalost, strah, bolečino, jezo in se predati občutkom izpolnjenosti, ljubezni in notranjega miru. Čeprav so v Sloveniji in v svetu sploh težki krizni časi, le to s svojimi negativnimi občutki lahko le še krepimo, od česar nimamo nobene koristi. Po drugi strani lahko spremenimo svoj odnos do krize težkih časov, v katerih živimo in tedaj, bomo lažje zadihali in veliko bolj opazili ljudi okoli sebe in počasi bomo lahko v sebi začutili radost in veselje do bivanja. Zagotovo tedaj kriza ne bo več tako težka.

 

Sobota, 20.4.

Luna v levu, Merkur bo v konjunkciji z Uranom, ki lahko prinese nenadna spoznanja, uvid, genialno idejo, primerno za pogovore in komunikacijo, timsko delo. Lahko se najdejo izjemno dobra rešitev za določen problem. Aspekt predstavlja zdravljenje.
Nedelja, 21.4.
Luna bo vstopila v znamenje device, Merkur bo v kvadratu z Plutonom, energija je že povezana z mrkom, lahko povzroči konflikt, ki se bo naslednji dan le stopnjeval. Primeren čas je, da odpustite neke stare zamere.
Ponedeljek, 22.4.
Nekaj nas bo prestrašilo, v svetu bodo močni pritiski konzervativnih sil, družbeno težek dan, tudi počutili se bomo slabo, Venera in Saturn bosta v opoziciji, ampak aspekt bo kmalu minil. Raje sprejmite, če vam nekdo reče nekaj slabega, saj na ta dan zasejana zamera zlepa ne bo odšla iz vašega življenja. Luna bo potovala skozi devico, od 11.30 naprej bo v praznem teku, skratka ni dober dan za pomembnejše sestanke ali pogovore. 
Torek, 23.4.
Torek bodo v zraku delovne energije, Luna bo vstopila v tehtnico, čutili bomo pomladansko utrujenost, kajti Luna bo v opoziciji z Uranom,  a je vseeno dobro, da se potrudimo z delom, če ne drugega vsaj lahko pospravljamo stvari, saj bo energija v prihodnjih dveh dneh še bolj pritiskala.
Sreda, 24.4.
Dan pred delnim Luninim mrkom, nas presenetijo lepe energije, Merkur bo v sekstilu z Jupitrom, Venera v trigonu z Plutonom in Sonce v sekstilu z Neptunom. Če znamo s pomočjo dihanja vzdrževati notranji mir, nam bo dan prinesel neke dobre poslovne priložnosti, sicer bodo v zraku konfliktne energije in nemir, vendar ni nujno, da bodo vplivale na nas.
Četrtek, 25.4. Ščip in delni Lunin mrk, ob 21.57
Mrk bo odprl vrata v možnost spremembe, kot sem že rekla, lahko spremenite svoj odnos do življenja, do soljudi, postanete bolj mehki in sprejemljivi. Kmalu boste lahko ugotovili, da vam takšen način odnosa veliko bolj ustreza, saj ste spet v družbi, prijateljev, sorodnikov ali neznanih ljudi, vendar ne počutite se več osamljeni.
Petek, 26.4.
Luna bo po močnem včerajšnjem Ščipu, še vedno potovala skozi znamenje škorpijona. Energija bo še vedno močna, poskušajte se izogniti konfliktni situaciji, v dopoldanskem času je Luna v opoziciji z Venero, popoldan se bo srečala z severnim Luninim sečiščem. Problemi so tu le zato, da jih premagamo, to pa lahko naredimo edino tako, da smo složni.


Gaia Astrology
http://astrogaia.net/article.php/20130422083932671